Videók

szelfikék - verssorozat(2020.04.11.)

A rituális nevetés 2/1., nevetésfilozófiai adalékok, Nyitott Műhely, Szilágyi Ákos előadása a 2000 Akadémián. 2018.04.03.

A rituális nevetés 2/2., nevetésfilozófiai adalékok, Nyitott Műhely, Szilágyi Ákos előadása a 2000 Akadémián. 2018.04.03.

A rituális nevetés vége 2018.04.03.

Szilágyi Ákos mondja Csonthuszárok című hangzóversét (műfaja: csontoperett) a Műcsarnokban 2007. február 9-én „Szolidaritás a háborúk halottaival” címen megrendezett második SLAM-fesztiválon.

Dimitrij Prigov és Szilágyi Ákos budapesti hangköltészeti performanssza 1997-ben Egeres Katalin felvétele.

Részlet az 1970-es évek végén a magyar csöves kultúra és punk-zene kapcsolatáról B. Révész László által forgatott televíziós dokumentumfilmből, amely a Fölöspéldány művészeti csoport és a Beatrice punk-együttes 1979. augusztus 12-i közös fellépését örökíti meg a budaörsi Jókai Művelődési Házban, és amelyet a rendező utóbb kénytelen volt kihagyni a filmből. A Fölöspéldány csoport tagjai: Bernáth(y) Sándor, El Kazovszkij, Györe Balázs, Kemenczky Judit, Kőbányai János, Temesi Ferenc, Szilágyi Ákos, Szkárosi Endre voltak. A filmrészlet El Kazovszkij Nemzeti Gallériában ez év november 5-én megnyíló A túlélő árnyéka című kiállításán is látható. A filmrészlethez érdemes ráklikkelni A fölöspéldány szomorúsága című 1979-es írásra, amelyet fényképek illusztrálnak, függelékében pedig El Kazovszkij Vajda Lajos-rajzok továbbrajzolásával született képregényének egy részlete is látható.

 

Friderikusz Sándor beszélget Szilágyi Ákossal az ATV-ben- 2014.04.03: sajnos a videó lekerült a korábbi helyről!

"Közzététel: 2014. ápr. 4. ATV: Legutóbb szombaton a Hősök terét látva ismét tanúi voltunk annak a sajátosan magyar tömegjelenségnek, amelyet Szilágyi Ákos Népszabadságbeli írásában politikai könyörgő-zarádoklatnak nevezett, a hatalomért és egy párt hatalmon maradásért, és ezt a szerző az új politika-vallás giccsének tart. Sajátos és logikus kinövése ez annak a hatalomfelfogásnak, amely a Fideszt jellemzi, s annak a hatalomgyakorlási módnak, amelyben a kormányzópárt első számú vezetője a nagybetűs nemzet megváltójaként jelenik meg, hívei már-már istenként tisztelik, és könnyen lehet, tőle magától sem idegen ez a szerep. Hogyan jutottunk idáig a magyarországi parlamentáris demokrácia újjászületése után 25 évvel, a 21. században, Európa közepén? Mindezeket Szilágyi Ákos esztétával, esszéistával beszéljük meg." - ATV

 

<